فروردین 01، 1401
هما ما اسم هواکش به گوشمان خورده است، هواکش های صنعتی نوعی هواکش هستند که وظیفه اصلی آنها انتقال هوای آلوده، دود، گاز و هر نوع آلودگی از یک نقطه به نقطه دیگر است. این نوع هواکش ها به عنوان یکی از اصلی ترین نیازهای هر کارگاه تولیدی و صنعتی می باشد.
با توجه به این که بسیاری از اماکن صنعتی به هواکش صنعتی نیاز دارند، اکنون تقاضا برای اینگونه تجهیزات بسیار بوده و برای تهیه یک کالای با کیفیت می بایستی اطلاعات درستی در این زمینه در اختیار داشته باشیم، پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
هواکش صنعتی یا فن صنعتی به هواکش های بزرگی گفته می شود که از ان برای انتقال هوا، در حجم زیاد و قدرت بالا در اماکن صنعتی استفاده می شود. به طور معمول این دستگاه به صورت مداوم و در ساعات طولانی روشن بوده و مشغول به کار است.
به طور کلی می توانیم هواکش ها را به دو دسته کوچک و بزرگ تقسیم بندی کنیم: هواکش های کوچک در محیط های کوچک و در مکان هایی که رفت و آمد کمتری است، مورد استفاده قرار می گیرد؛ باید توجه داشته باشید که هواکش های صنعتی کوچک نمی توانند برای محیط های بزرگ مورد استفاده قرار گیرند زیرا کارکرد خود را از دست می دهند.
هواکش کوچک صنعتی دارای مزیت هایی هم هستند که می توان از ان به مصرف کم انرژی، سر و صدای کمتر، خوردگی و آسیب پذیری پایین اشاره کرد.
در طرف دیگر هواکش های صنعتی بزرگ قرار دارند که این هواکش ها با استفاده از موتورهای قدرتمند، می توانند در تمامی سالن ها و اماکن بزرگ مورد استفاده قرار گیرند. باید بدانید که هواکش های صنعتی بزرگ به عنوان هواکش های سانترفیوژی نام برده می شود که در ادامه مطلب ان را توضیح خواهیم داد. کاربردهای این هواکش هم همانطور که از اسمش پیداست برای اماکن و محیط های بزرگ است.
برای نصب و استفاده از هواکش های صنعتی می بایستی در ابتدا یک ناحیه مناسب برای ان در نظر گرفته شود، سپس با توجه به نقشه ساختمان بررسی کرده که کدام نقطه نیاز به تهویه هوا داشته و برای نصب هواکش صنعتی مناسب تر است.
بعد از این مرحله مهمترین مورد ابعاد هواکش صنعتی است، از این رو اطلاع از ضوابط مرتبط با نصب و ابعاد هواکش صنعتی بسیار مهم است. نصب هواکش صنعتی می باستی در روی یک محیط کاملا مسطح صورت گیرد، اگر شما هواکش را در روی منطقه مسطح قرار ندهید، به مرور زمان پروانه های هواکش شما از حالت نرمال و بالانس خود خارج شده و همین امر موجب اسیب به کل ساختار هواکش صنعتی شما خواهد شد.
از این رو با توجه به موارد گفته شده یکی از الزامات نصب و راه اندازی هواکش صنعتی توجه به ابعاد و وزن دستگاه و جایگاه قرار گیری ان است. در هنگام اتصال حداقل 1.5 برابر قطر دهانه ورودی هواکش، می بایستی کانال مستقیم اجرا و تعبیه شود.
عملکرد و مشخصات فنی هواکش صنعتی به این صورت است که محور و استوانه این دستگاه به وسیله یک موتور و تعدادی تیغه متصل به محور چرخانده می شود. باید توجه داشته باشید که سرعت این هواکش های صنعتی با توجه به نوع کاربرد انها متفاوت است. تقریبا بیشتر هواکش های صنعتی به یکی از دو نوع که در پایین بیان شده ، تقسیم بندی می شوند:
1) هواکش صنعتی گریز از مرکز یا همان فن سانترفیوژ
این نوع هواکش های صنعتی با استفاده از یک دیسک چرخشی با زاویه 90 درجه به دیسک نصب می شوند. از این طریق می توانند هوا و گاز را به حرکت در اوردند. هواکش های صنعتی به صورت چرخشی و داخل یک محفظه به حرکت در می ایند. همزمان با این نوع عملکرد هوا، گاز و الودگی بیشتر در میان پره ها به حرکت درآمده و به سمت حفره مرکزی و خارج کشیده می شود.
2) هواکش محوری یا همان فن آکسیال
این نوع هواکش ها گاهی اوقات به هواکش های کشتی یا هواپیما نیز معروف هستند که در فشارهای نسبتا کم حجم زیادی از هوا را جا به جا می کنند. بارزترین نمونه آن هواکش های تونل است که برای به حرکت درآوردن هوا در تونل به کار می رود. این نوع هواکش ها دارای چرخ هایی به قطر یک فوت (3 متر) و تا بیش از 30 فوت (9 متر) است.